Idag tog jag äntligen mitt körkort 🙂 Gjorde teoriprovet i fredags och hade uppkörningen idag. Har pluggat teori i ca 4 veckor men kom igång med körningen på riktigt först för ca 1 vecka sedan eftersom körskolan var helt jävla efterblivna och stackars mamma skadade sig och kunde inte köra med mig. Så Jakob gick handledarkurs och fick godkännandepappret som man måste ha med sig först den 13e, och sen har vi kört minst en timme varje dag.
Var helt vansinnigt nervös över teoriprovet, markerade nästan 30 frågor (av 65) bara för att jag var stress-osäker 😛 Sen när jag gick igenom dom så upptäckte jag att jag faktiskt var helt säker på över hälften. Sen fick jag fundera lite extra på resten. Ville knappt klicka “avsluta” bara för jag var rädd att det skulle stå underkänd, haha. Men gjorde till slut det och det blev godkänt!
Inför körprovet idag var jag inte speciellt nervös alls, trots att jag borde ha varit mer nervös över det eftersom jag förmodligen fått göra om det i Linköping om jag failat (har ju tillräckligt dåligt lokalsinne här hemma så det är ju ett under att jag inte hamnar vilse oftare, vet inte vad jag hade gjort utan telefoner med gps alltså). Vet man var man är så är det enklare att köra rätt, planera sin körning och helt enkelt köra bra för att man inte är lika spänd – tänker jag iaf.
Imorse så körde jag och Jakob i ca 40-60 min innan det var dags för mig att ta mig till körskolan (hade en lektion innan uppkörningen, för att man ska slappna av mer på själva uppkörningen). Kändes som det gick så jäkla dåligt, hade inte hjärnan med mig eller nåt, så efter det var jag nervös över uppkörningen :/ Sen körde jag med körskolan, och såklart med läraren som tar fram mina sämsta sidor och som jag inte alls klickar med, så den körningen gick inte heller asbra. Fick skäll både en och två gånger – failade i en rondell och gjorde inte en parkering just precis så som körläraren tyckte att jag skulle göra -.- Blev ytterligare lite nervös (och lite arg :P).
Sen så kom körprövarn, och han var inte från Sundsvall = mer nervös (har hört att de som inte är härifrån är hårdare i bedömningen). Sa till honom att jag var nervös pga ovan nämnda anledningar, då sa han bara att jag ska strunta i “tidigare” och fokusera på “nu”.
Fick göra en säkerhetskontroll som i detta fall bestod av att kolla att spolning och torkare funkade på bak och framruta. Sjukt svårt 😉
Sen bar det iväg! Gick oerhört mycket bättre (men ändå sämre än under förra veckan :P) att köra med honom, även om jag gjorde nån småmiss med för låg hastighet (enligt mig, inget han påpekade nåt om), var lite långsam att växla ner ibland (i stadskörning) och hade ibland en dålig placering. Fick backa runt ett hörn i fyrvägskorsning, jag stilade och valde en med lutning, haha. Körde i lite rondeller, ute på 90-väg, på 30-väg, inne i stan, trafikljus etc. Så fort jag parkerat vid vägverket sa han att jag var godkänd, jag hade haft känslan av att han skulle kugga mig så mitt svar var: “blev det godkänt?!”, haha. Han sa att det var ju de där småsakerna, men det är nåt som sätter sig med erfarenhet, och i övrigt så körde jag bra och har mycket bra koll på övriga trafikanter och saker som sker 🙂 Kändes skönt!
Jakob hämtade upp mig och hade inte satt upp “övningskör”-skylten på bilen, så han trodde stenhårt på mig 😉 Hihi!
Ringde mamma, sa först att jag inte klarade det för att luras, men när hon frågade varför så sa jag att jag skämtade och att jag klarade det, hehe, sämst på att hålla masken. Sen ringde pappa och grattade också 🙂
Så skönt att jag klarade det! Om bara körskolan varit bättre så hade man ju dock varit ännu bättre på att köra, men de var fan dumma i huvudet och endast en person trodde på att jag skulle kunna klara proven bara jag nötte och nötte.
Han den där körläraren som jag körde med idag, sa efter lektion 7 eller 9 att jag skulle behöva 18 lektioner TILL. Helt vansinnig! Och efter vi hade haft dessa 7 eller 9 lektioner hade vi egentligen inte gjort nånting mer än att öva på att faktiskt få igång bilen och växla. T.ex. fick jag inte parkera, köra i rondeller eller i stan eller nånting, “det är för svårt”. Hur hade de tänkt sig att man ska lära sig om man inte får öva?! Och dessutom har de ju dubbelkommando, så hur fan tänkte de där liksom? Jag trodde att de hade koll på läget och hade planerat för de 15 lektioner jag skulle ha, jag hade liksom inte varit på körskola innan så jag hade ju ingen koll på hur snabbt det borde gå eller sådär. Men så pratade jag med lite folk på jobbet, med mamma och Jakob pratade även med körskolan han var på för handledarkursen, och alla tyckte att det verkade jättekonstigt och förstod inte alls vad fan körskolan höll på med (den andra körskolan tyckte att vi skulle anmäla min körskola till deras special-reklamationsnämnd för såhär ska det inte gå till).
Känns som att de enbart var ute efter att lura en och suga mer pengar. Plus att receptionisten där verkar helt bakom flötet, första gången jag var där och bokade lektioner sa hon att jag skulle boka in proven och riskutbildningarna och det efter första körlektionen, efter första körlektionen ifrågasatte körläraren MIG varför jag inte bokat in allt tidigare, när jag sa att det var pga receptionisten sa hon ingenting och receptionisten satt bara och stirrade in i datorskärmen och klickade runt.
För information så var det Traffiq 4 you som jag var på. Rekommenderas VERKLIGEN INTE. Bara om man ska ta moppekort och kör med Klasse, han är go’ han. I övrigt: håll er borta från denna skitkörskola.