post

Du har säkert hört talas om dejtingsidor någon gång i ditt liv. Kanske använder någon av dina familjemedlemmar eller någon av dina bekanta en eller flera dejtingsidor? Kanske är du själv lite nyfiken på vad en dejtingsida är, och hur man använder en? Här får du grunderna i dejtingsidor och onlinedejting.

 

Vad är en dejtingsida?

Vad är dejtingsidor egentligen? En dejtingsida är en sajt där du som singel kan registrera dig och skapa en profil för att sedan kunna möta andra singlar. Man kan se dejtingsajter som stora mötesplatser för människor som söker nya partners eller vänner. Dejtingsidor har blivit enormt populära genom åren. I dag finns det massvis av olika sajter att välja mellan.

Hur kommer jag igång?

De flesta dejtingsidor fungerar på ungefär samma sätt. Du börjar med att registrera dig och skapar sedan en profil. I din profil beskriver du dig själv som person och vad som intresserar dig. Din dejtingprofil är enormt viktig. Det är med den som du fångar andra medlemmars intresse. När man skriver sin profil, är det viktigt att vara positiv och att inte låta desperat. Försök att väcka andras nyfikenhet.

Det allra viktigaste är dock att du är ärlig. Lögner kommer alltid fram förr eller senare, så håll dig till sanningen. Du behöver däremot inte skriva om alla dina negativa sidor.

Så börjar du nätdejta

När du har skapat en intressant och tilltalande profil, är det dags att börja söka bland andra medlemmars profiler. När du hittar någon som låter spännande, kan du kontakta personen för att lära känna den bättre. Detta görs ofta genom sidans egna chattfunktion eller liknande.

Utöver sökverktyget och chattfunktionen, har de flesta dejtingsidor även olika matchningsverktyg. Med hjälp av matchningsverktyg kan dejtingsajterna para ihop profiler som stämmer in på just din profil. På så sätt kan de skicka rekommendationer till dig. Matchningsverktygen och systemen blir bara bättre och bättre. Ofta används information baserad på forskning i relationspsykologi. Detta gör att sajterna kan få till ännu bättre matchningar.

Tips till första dejten

Det finns några saker som kan vara värda att tänka på till första dejten med någon du aldrig har träffat förut.
Försök att lära känna din dejt ordentligt innan ni planerar er första träff. När ni väl ska träffas, se då till att göra det på en offentlig plats under dagtid. Då kan ni båda känna er lite mer trygga. Att ta en fika på ett mysigt café eller äta en god lunch på en trevlig restaurang är bra tips på en första dejt.

Ingen ska någonsin känna sig tvingad att gå på en dejt. Vill du inte träffas med någon så är det helt ok. Det är inte alltid det klickar för alla. Då är det bara att acceptera det och gå vidare. Om du skulle känna dig tvingad eller hotad, bryt då kontakten med personen direkt. Det är alltid möjligt att blockera andra profiler. Kontakta även din dejtingsidas kundtjänst och berätta om ditt problem.

 

En sajt för varje smak

Vi är alla olika, även när det kommer till dejting. Därför har många dejtingsidor inriktat och specialiserat sig på specifika grupper av människor. 50PlusMatch riktar sig mot singlar som är över 50 år, och som har mer livserfarenhet. Elitsinglar riktar sig mer mot dig som lägger stor vikt i din och din potentiella partners karriär. Dessa är bara ett par exempel på olika dejtingsajter.

 

Du kan läsa mer om de populäraste dejtingsidorna på https://datingpilot.se. Där kan du hitta en dejtingsida som passar just dig och det du söker i ditt liv, oavsett om det är en partner eller en ny vän.